Yeni tanıtımı yapılan Samsung’un yeni harikası ve amiral gemisi ilerleyen aylarda satışa sunulacak. Bende özelliklerine göz gezdirerek kendi yorumumla birlikte sizlerle paylaşıyorum. Samsung daha tanıtımını yaparken bile büyük bir idda ile çok satılacağını duyurdu. Bunu satışa başlandıktan sonra göreceğiz. Bakalım Samsung dediği gibi hedeflediği satışı gerçekleştirebilicek mi, satış sonrası ne gibi durumlar oluşacak bunlar için zaman gerekli.
İlk olarak kendinden söz ettiren cihazın işlemcisi bir önceki seriden yani Samsung Galaxy S6‘nın işlemci performansından %30 daha hızlı olarak geliyor. Böylece daha rahat akıcı bir kullanım ortaya süreceğini söyleyebilirim. Oyun gibi performans gerektiren durumlarda 2.6 GHz hızında çalışacak güçlü bir işlemciye sahip. İşlemci güçlü fakat aynı zamanda 4 GB ram LPDDR4 ile bu hız katlanarak bir arada oldukça iyi performans gösterecektir. Böyle bir donanım ile geleceğinden Samsung Galaxy S7‘nin ısınma durumu diğer modellere göre daha az olacaktır. Nedeni güçlü bir işlemci ve dar boğaz yaratmayan 4 GB ram bellek ile doğrudan bağlantılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Game Launcher(Oyun Başlatıcısı) sayesinde cihazın performans ayarlarına kullanıcı müdahale edebilecek yüksek performans sağlaması açısından değişiklikler yapabilecek. Vulkan API ile oyunlardaki güç tüketiminden tasarruf edilmeye yönelik geliştirmiş bir özelliği de bulunuyor.
Samsung Galaxy S7‘nin boyutundan söz edecek olursak Samsung Galaxy S6 ile arasından bir fark yok diyebilirim tek bir şey haricinde, oda kalınlığı. Samsung Galaxy S6 143.4 x 70.5 x 6.8 mm ölçülerinde iken Samsung Galaxy S7 142.4 x 69.6 x 7.9 mm ölçüleriyle geliyor. Tahminimce bunun sebebi daha yüksek kapasitede batarya, ekstra soğutma sistemi ve Samsung Galaxy S6’da bulunan kamera çıkıntısının olmamasından kaynaklı 1 mm daha kalın. Ayrıcı ağırlık olarakta 152 gram ile Samsung Galaxy S6’dan 14 gram daha ağır. Bazılarımız 14 gram farktan ne olacak ki diyebilir fakat elde tutma süresi uzadıkça bu fark hissedilecektir.
Boyutla ilgi konuşurken fark edilmesi gereken durum iki model arasındaki en ve boy oranın fazla değişmemesi olarak gözlenebilir. Bundan da çıkarılacağı gibi iki model tamamen birbirinin aynısı olan ekran kullanıyor. Yani Samsung Galaxy S7‘nin ekranı da bir önceki modelde olduğu gibi 5.1 inç olarak geliyor. Hatta piksel başına düşen ppi değeri 577 aynı zamanda çözünürlükte 1440 x 2560 piksel ile tamamen aynısı buradan Samsung tasarruf etmiş olabilir. :)
Ekrandan söz etmişken ekranı besleyen grafik kartını atlamadan olmaz bu kısımda cihaz Samsung Galaxy S6’ya büyük fark atarak Mali-T880 MP12 ekran entegresi kullanan cihaz önceki modele oranla %64 daha fazla performans gösteriyor. Makale biraz Samsung Galaxy S6 ile kıyaslama olarak görünebilir ama o kadar olsun kıyaslamadan olmaz. Önceki modeli gören veya benim gibi kullananlar açısından yararlı olacaktır.
Söz edeceğim bir çok özellik daha olsa da fazla uzatmak istemiyor derken bile uzattım farkındayım neyse. Kamera özelliklerine gelelim Samsung Galaxy S7 ana kamera olarak 12 MP değerinde kamera kullanın niye kamera pikseli düştü diye düşünenler olabilir. Hiç endişe edecek bir durum yok çünkü lens bakımından ileri bir teknoloji kullanıyor. İsmi BRITCELL teknolojisi bunun sayesinde “μm” değeri düşük yani pikseller daha sıkışık olmasından kaynaklanıyor. Daha net ve hızlı çekimler yapması açısından Dual Pixel(Çift piksel) teknolojisini barındıran ilk akıllı telefon olma ünvanına sahip. Bu sayede odaklamayı daha hızlı yapıp daha seri bir perde hızıyla daha güçlü görüntüler alabiliyor. 4K video çekme çözünürlüğü 30 FPS ile Samsung Galaxy S7‘ye F/1.7 diyafram ile birlikte getirilmiş. İkincil kamerası olan ön tarafta ise Selfie odaklı 8 MP değerinde bir lens kullanılmış.
Üst tarafta göreceğiniz üzere önceki modelde olamayan SD kart desteği yeni gelen model ile bilikte getirilmiş bulunuyor. Kendi hafızası 32/64 GB olabilirken 200 GB‘a kadar yükseltilebilir bellek dahil edebiliyorsunuz. Haricinde yine göründüğü gibi sürekli açık kalma ekran modu sayesinde saat, tarih ve bildirimleri anında görebilirsiniz. Samsung bu özelliğin pil tüketimini gözle görülür şekilde etkilemediğini öne sürdü. Pil tüketiminde bahsetmişken cihazda bir önceki modele yazının ilk kısmında söz ettiğim gibi 3000 mAh gibi daha yüksek kapasitede batarya bulunuyor ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde 90 dakika gibi kısa bir sürede tamamen şarj etmiş oluyorsunuz. Bu durum priz başında vakit geçirmeye gerek kalmaması demek olabilir.
IP68 özelliği sayesinde 1.5 ile 30 metre arasında su geçirmezliği mevcut fakat siz yineden bunu pek denemeyin Samsung hoş görmeyebilir zevk için kullanılacak bir özellik bence değil. Ayrıca ekranı Gorilla Glass 5 teknoloji ile korunuyor bunu da belirterek sonlandırayım.
Sıkmamak açısından sadece bilindik özelliklerden söz etmeye çalıştım çünkü teknoloji hiç durmayacak bu yüzden çok farklar yok ince detaylar mevcut onlar olsa yeterli diye düşünüyorum.
Kızıl ötesi portu yok diye almicam ve kamerada canımı sıktı. Her sene yeni modellerini alıyordum EDGE yi tercih ediyordum.
Ben Samsung Galaxy S6 kullanıyorum, LG smart tv var çok işime yarıyor kızılötesi portu sanırım bunun gibi bir durumdan söz ediyorsunuz.